Illustratie

Het jacht

Moederschip ‘Gaia’

Onze reizen worden zoveel mogelijk gevaren op ons zeiljacht Gaia. Dit zeer solide, zeewaardige zeiljacht is een Gib’Sea 52.2  Master. De afgelopen jaren is de Gaia zowel technisch als op comfort gebied, vernieuwd en verbeterd.

  

 

Binnen

Naast het verblijf voor de crew, beschikt de Gaia over 3 hutten voor haar gasten. De hutten zijn voorzien van een dubbel bed of een stapelbed en hebben ieder hun eigen toilet en douche. Bij grotere gezelschappen kan ook de zithoek worden omgetoverd tot  een ruim, tweepersoonsbed. In de ruime kombuis (keuken) worden de heerlijkste maaltijden en hapjes gemaakt.

 

 

BuitenUniek aan de Gaia is de enorme buitenruimte; met 2 ruime kuipen kun je zowel actief mee helpen met het bedienen van boot en zeilen (in de stuurkuip) of juist lekker relaxen en genieten (in de middenkuip). Zonnetent en bimini zorgen voor wat schaduw als het erg warm wordt. Je kunt natuurlijk ook heerlijk wegzakken in een FatBoy op het voordek om een boek te lezen of te genieten wat het ruisende water. Via de achterkant van het jacht (de spiegel) heb je toegang tot de zwemtrap en de buitendouche met warm en koud water. In de dinghy (bijboot) met buitenboordmotor kunnen we baaitjes verkennen of naar de wal als we voor anker liggen.

Veiligheid

Veiligheid van schip en opvarenden is een belangrijk aandachtspunt bij BO4 Sailing. De Gaia is voorzien van een 12-persoons (oceaangekeurd) reddingvlot, zwemvesten en lifelines voor alle opvarenden (ook in kindermaten) en alle benodigde noodvoorzieningen. De moderne communicatieapparatuur aan boord zorgt ervoor dat we door iedereen ‘gezien’ worden, overal de weg vinden en met de buitenwereld in contact kunnen blijven.

 

 

Technische info

  • Lengte over alles: 15m85
  • Breedte: 4m60
  • Diepgang: 2m20
  • Waterverplaatsing: 23 ton
  • Motor: 90pk Perkins
  • Zeilvoering: doorgelat grootzeil (hijszeil), rol genua, kleine genua, stormfok, 200m2 spinnaker
  • Watertanks: 3x 400 liter
  • Dieseltanks: 2x 250 liter

De naam ‘Gaia’

Gaia is een figuur uit de Griekse mythologie; de Oermoeder. Zij ontstond uit de Chaos in het begin van de dingen. Volgens de Griekse sagen en mythen bracht Eros Gaia ertoe zich te verbinden met het water en de lucht, en zo bracht zij de zee (Pontus) en de hemel (Uranus) voort.

Binnen

Buiten